Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Κομοτηνή είναι η πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης και της Θράκης και έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Είναι ένα σύγχρονο οικονομικό και διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και συνδυάζει ποικιλία ευρωπαϊκών και ανατολίτικων στοιχείων στην αρχιτεκτονική των οικοδομημάτων της και στις παραδοσιακές κουλτούρες που συμβιώνουν επί αιώνες στην ίδια πόλη.

Ο περίπατος στην Κομοτηνή, μας φέρνει στην παλιά αγορά με τα στενά δρομάκια και τα χαμηλά σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες, στην πλατεία Ειρήνης, στο πιο αυθεντικό και ανυπόκριτο άγαλμα Ανατολής και Δύσης. Εδώ μαζεύονται όλοι,ντόπιοι και επισκέπτες χαζεύοντας στα παλαιοπωλεία, χρυσοχοεία, τενεκετζίδικα, στα μαγαζιά με παστουρμά, καβουρμάδες, σουτζούκ λουκούμ, ταχίνι, στα παραδοσιακά στραγαλατζίδικα με τους κτιστούς φούρνους που κάνουν το πιο νόστιμο στραγάλι της χώρας, ενώ διάχυτο παντού είναι το άρωμα φρεσκοκαβουρδισμένου ελληνικού καφέ από τα καφεκοπτεία της περιοχής.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κομοτηνής μπορεί κανείς να κάνει τον περίπατό του στο περιαστικό δάσος της Νυμφαίας και να πιει τον καφέ του στο Τουριστικό περίπτερο που βρίσκεται εκεί, απολαμβάνοντας τη θέα της πόλης και του κάμπου από ψηλά.

Λίγο ψηλότερα από το τουριστικό περίπτερο βρίσκεται το οχυρό της Νυμφαίας, όπου ο χώρος είναι επισκέψιμος από το κοινό και μπορεί κανείς να ξεναγηθεί στο ιστορικό, πολεμικό μουσείο και το πεδίο της μάχης που δόθηκε κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Για όσους τολμήσουν ορειβατικούς περιπάτους ή mountain bike, το ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε6 που ξεκινά από τη Σουηδία και διασχίζει τις κατάφυτες από φλαμουριές, φτελιές, φουντουκιές, καρυδιές και κέδρους πλαγιές της Ροδόπης ανταμείβει, με την εναλλαγή των εικόνων και του υψόμετρου.


Η νότια πλευρά του νομού βρέχεται από πανέμορφες παραλίες οργανωμένες ή και όχι και μικρούς γραφικούς κολπίσκους στους μυχούς απόκρημνων κοκκινωπών βράχων. Το κοσμοπολίτικο παραθεριστικό κέντρο του Φαναρίου με την απέραντη Αμμώδη πεντακάθαρη παραλία, ή ακόμη οι παραλίες της Αρωγής και της Μέσης, του Προφήτη Ηλία, της Αλκυόνας, του Πλατανίτη ή η χερσόνησος της Μολυβωτής, είναι μια άλλη, γοητευτική πλευρά της Ροδόπης, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του και να γευτεί φρέσκο ψάρι σε κάποια από τις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας βρίσκεται στα νότια του ομώνυμου χωριού, στην τοποθεσία «Καμπάνα» του νομού Ροδόπης. Βρίσκεται μέσα στον οχυρωματικό περίβολο της αρχαίας Μαρώνειας και έχει τρεις οικοδομικές φάσεις. Το θέατρο κτίστηκε στην πρώιμη ελληνιστική περίοδο. Η χωρητικότητά του έφθανε τους 1200 – 1300 θεατές.

Στην παραλιακή ζώνη του νομού βρίσκεται και η Μαρώνεια που είναι γνωστή για τη μακραίωνη ιστορία της και την αρχοντική της φυσιογνωμία. Τα πατητήρια της Ομηρικής εποχής, το αρχαίο θέατρο και το ιερό του Διονύσου, το ψηφιδωτό δάπεδο σε σπίτι του 3ου αιώνα π.Χ., το τείχος και το μνημειώδες πρόπυλο της Ρωμαϊκής εποχής, ο πύργος της βυζαντινής οχύρωσης είναι δείγματα τα της αδιάκοπης παρουσίας υψηλού επιπέδου πολιτισμού στην περιοχή. Το βλέπει κανείς και σήμερα, καθώς ξεκουράζεται κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της πλατείας του χωριού, ατενίζοντας τη θάλασσα ανάμεσα σε αμπέλια και ελαιόδεντρα.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πόλη της Κομοτηνής, τα αξιοθέατά της αλλά και της ευρύτερης περιοχής πατήστε εδώ

Logo
Logo

Τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου είναι:

  • Τηλέφωνα: 2531022323 2531083880
  • Fax: 2531083882
  • e-mail: achillio-hotel@otenet.gr